Τεχνολογία

Ρομποτική: Η ρομποτική είναι ένας κλάδος της Μηχανο-ηλεκτρονικής επιστήμης , που εξετάζει συμπεριφορές διαφόρων εξαρτημάτων , που σε συνδυασμό μεταξύ τους, ολοκληρώνουν μια τελειωτική λειτουργία ακριβείας. Είναι επίσης αυτός ο κλάδος που μελετά τις μηχανές εκείνες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στην εκτέλεση μιας εργασίας η οποία συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ρομποτική: Μαθήματα Ρομποτικής

Η ενασχόληση του παιδιού με την ρομποτική από μικρή ηλικία του δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξει την δημιουργικότητα και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Αυτή η γνώση που αποκτά το παιδί εξάπτει την περιέργειά του και νιώθει πως έκανε μία μηχανή ή μία κατασκευή να «δουλέψει». Έτσι έχει κατορθώσει να καλλιεργήσει το πνεύμα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Δεν είναι μόνο αυτά τα πλεονεκτήματα που αποκτά ο μαθητής, είναι επίσης και η ψυχαγωγία που του προσφέρει η ρομποτική θέτοντάς τον σε ένα κλίμα ανταγωνιστικότητας για το ποιο ρομπότ θα τρέξει πιο γρήγορα!

Η τριβή και η ενασχόληση με τη ρομποτική προσφέρει στο μαθητή και την γνώση άλλων επιστημών όπως των Μαθηματικών και της Φυσικής καθώς και του Προγραμματισμού και της Μηχανολογίας.

Κυρίως, όμως, η κατανόηση της ρομποτικής από νωρίς, θα δώσει ένα βασικό εφόδιο στο παιδί για το μέλλον και θα του διδάξει ότι η επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται, αλλά κάτι που αξίζει τον κόπο να «αγκαλιάσει», να διερευνήσει και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Πηγή: https://www.mama365.gr/31955/rompotikh-ti-prosferei-sta-paidia-kai-poy-na-apeyt.html